На 7 и 8 юни 2013 г, в с. Крапец ще се проведе фестивал за шлагерната и стара градска песен „Подари ми море”.

Организатори на фестивала са общините Шабла и Генерал Тошево, читалищата в общинските центрове, в село Спасово и хотелски комплекс „Яница”, който ще бъде домакин на събитието.

В организационния комитет влизат по двама представители на всяка организация. Избрано е и оперативно бюро, което включва секретарите на трите народни читалища и собственичката на комплекс „Яница”.

Фестивалът има за цел популяризиране и съхраняване традициите на българската шлагерна и стара градска песен, което ще допринесе за създаване на приемственост между поколенията изпълнители. Във фестивала, който има конкурсен характер могат да вземат участие самодейни колективи, вокални групи, дуети и индивидуални изпълнители към народни читалища, организации и творчески клубове. Няма възрастови ограничения.

Вокалните групи ще се изявяват до 10 минути, дуетите и солистите – до 7 минути. Изпълненията им ще бъдат оценяване от тричленно жури. Ще бъдат присъдени І-ва, ІІ-ра и ІІІ-та награди, награда на публиката, награда „Откритие на фестивала” и специална награда на комплекс „Яница”. Всички ще получат Диплом и Грамота за участие.